Hallo deur

Credits foto Maaike Debels

Hey, jij daar! Hallo! Om even met de deur in huis te vallen…. Geniet van sluwe vossenstreken in deze coole, bad-ass interpretatie van ‘Goudlokje en de drie beren’. Ontdek samen met Wonderbyalice de nieuwste voorleestopper Hallo deur!

Een sluwe vos sluipt een huis binnen. Hij groet alles wat hij ziet en trekt zo van kamer tot kamer. Hallo huis. Hallo deur. Intussen maakt hij behoorlijk wat rommel en grist hij alles mee wat blinkt: van zilveren bestek, prachtige jurken, sneeuwbollen tot een glimmende juwelendoos. Hij maakt het behoorlijk bont. De lekkere lunch moet eraan geloven, springen op een bed is een must en zelfs indoor golfen, daar is hij niet vies van. Tot hij oog in oog komt te staan met de berenbewoners van het huis zelf…

Een zelfzekere dief wordt op heterdaad betrapt in dit spannende, wervelende verhaal op rijm. Met een leuke knipoog naar het sprookje ‘Goudlokje en de drie beren’ (zoek het boek maar terwijl je met Vos op ontdekking gaat in het prachtige huis).

De cover is een sterke grafische lettercover op een witte achtergrond – opvallend net omdat hij zo anders is dan de meeste prentenboekencovers. Je ziet Vos al meteen van letter tot letter sluipen. De illustraties binnenin zijn heel energiek, tonen een speelse, ondeugende durfal in felle blauwe trui. Hij komt goed op de voorgrond tegen het zacht pastelblauwe, bijzonder detailleerde interieur van het huis. De sfeer is luxueus, de personages bijzonder expressief. Een plezier voor het oog, deze voorleesMUST voor guitige kleine boefjes. Pas maar op dat er niemand met je boek aan de haal gaat…

Hallo deur (Auteur: Alastair Heim – Illustrator: Alisa Coburn – Gottmer – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: