Knoeipoezen

Credits foto Maaike Debels

Met deze twee ondeugende knoeipoezen in huis valt er altijd wat te beleven!

Pimpel en Fik zijn twee kleine, actieve kittens. Elke ochtend krijgen ze lekkere brokjes. Pimpel houdt erg veel van brokjes, zeker van die van Fik. Ga met hen mee op ontdekking, ontmoet nieuwe vriendjes, speel de ganse dag door en beleef hun dagelijkse avonturen vol kattenkwaad van op de eerste rij (of tot het weer tijd is om te gaan slapen!).

Wat een warm, ontroerend prentenboek is dit! Voor poezenlovers, maar ook voor kinderen die houden van een gezellig, eenvoudig voorleesverhaal. Pimpel en Fik doen alles wat ze niet mogen, en dat maakt hen voor kinderen net zo’n leuke personages. Wie houdt niet van een beetje stout zijn!

De illustraties van Fleur van der Weel zijn heel eenvoudige kunstwerkjes op zich. Heel gevarieerd qua kleurgebruik en opbouw. Soms bijzonder grafisch (eat this, Andy Warhol, want de blikken van Fleur zien er lekkerder uit), soms spelend met prints op de achtergrond, soms inzoomend op emotie en handeling, soms heel verhalend, soms schools, soms poëtisch. Het is vooral een super dik prentenboek geworden waar je naar hartelust in kan speuren, tellen, genieten. Warme, hartveroverend schattige personages komen echt tot leven en worden in heel natuurlijke, herkenbare poses en dagdagelijkse omgevingen uitgebeeld.

Met veel liefde en humor komen 2 coole kittens tot leven, ze kunnen zo in je eigen huis rondrennen. Pimpel en Fik, twee zalige knoeipoezen!

Knoeipoezen (Auteur en illustrator: Fleur van der Weel – Querido – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: