Een ijsje

Credits foto Maaike Debels

Zomer, een terrasje en een superlekker ijsje. Dat wil toch iedereen? En dat is ook zo in het nieuwe prentenboek van Sylvia van Ommen. En het is vechten om dat ene laatste ijsje voor de dieren hier…

Op de cover grijpen heel wat kleurige pootjes naar een superzoet en kleurig ijsje. Net als wij grijpen naar de cover 😉 De stansvorm brengt je meteen ook naar binnen, het verhaal in. Want voor dat ijsje, daar heeft iedereen de beste reden voor. Hond is erg braaf geweest, aap kan leuke kunstjes, schildpad geeft een ellenlange reden, geit heeft ontzettende honger en kikker is oververhit. Als plots het ijsje gesmolten lijkt, komt pinguïn to the rescue!

We kennen auteur en illustrator Sylvia van Ommen is befaamd vanwege haar blog Os en Jo, en van deze titels ( Mindfulness en andere moderne ongemakkenIk ben eigenlijk toch wel heel erg een beetje gek op jou) Ze heeft nauwelijks woorden nodig om een grappig, expressief verhaal te vertellen en haar eenvoudige, zachte illustraties vol detail zijn altijd raak. De dieren krijgen al je aandacht, ze staan levensecht en toch vol karakter op een sneeuwwite achtergrond. Er is er maar eentje, die echt te laat komt 😉

Een ijsje (Auteur en illustrator: Sylvia van Ommen – Gottmer – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: