Het kasteel van de koning

Credits foto Maaike Debels

Ridders en prinsessen, groot en klein, trek mee op avontuur in en om Het kasteel van de koning. Een flapjesboek dat een kroontje verdient omdat het de eenvoud van Dick Bruna’s werk als een schat bewaart.

De herkenbare platen uit eerder prentenboeken van Dick Bruna (Snuffie, Nijntje vliegt, sprookjes…) worden hier wonderknap samengebracht in een verhaal dat je meeneemt naar de tijd van ridders, koningen en koninginnen. Je zoomt in op een kasteel te midden een groot bos, met een gracht vol eendjes rondom en een mooie tuin waar de prins en prinses zich kunnen verstoppen. Ridders, ophaalbruggen, haardvuren, een groot feest met muziek: je keert terug in de tijd.

Maar dan in de typische Bruna stijl: heel simplistisch en strak. Duidelijke, zwarte lijntekeningen, een beperkte selectie basiskleuren. De sobere, rechtlijnige illustraties in combinatie met de flapjes maken dit een heel toegankelijk voor de allerkleinsten. Het speelse en vrolijke van Bruna’s wereld nog eens extra in de verf gezet in dit stevige kartonboek: we houden ervan!

Neem een kijkje in het boek:

Het kasteel van de koning – Dick Bruna from Wonderlandbyalice on Vimeo.

Het kasteel van de koning (Illustrator: Dick Bruna – Mercis Publishing – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: