Ik ga!

Credits foto Maaike Debels

Potjestraining: het is een heuse uitdaging voor jonge ouders! Maar met dit bijzonder grappige kartonboek krijg je je peuter in geen tijd op dat potje.

De weg die je kind aflegt tot hij of zij eindelijk fier en zelfverzekerd op een potje gaat zitten, kan soms heel lang duren. Je kan het eigenlijk maar beter zien als een reisje waar je je best maar goed kan op voorbereiden… En dat tripje werd hier heel letterlijk genomen. Het vogeltje in dit peuterboek vertrekt. Hij gaat! Maar niet zonder langs te gaan bij zijn familieleden en vrienden, die hem elk, één voor één, wat goede raad én een attribuut meegeven. Mama geeft hem een trui mee voor als het koud wordt. En papa heeft nog een zaklamp voor als het laat wordt. Oma geeft koekjes mee en opa zijn pet tegen de zon. Grote zus leent haar boek uit…En die komen goed van pas op zijn eindbestemming: het potje!

Boeken voor de allerkleinsten kunnen ook vol humor en onverwachte wendingen zitten, hoe eenvoudig hun verhaallijn ook is. Je peuter zal stukjes van zichzelf in het knaloranje vogeltje herkennen: zijn zelfzekere tred, zijn verzameldrang, zijn warme familie, zijn zin om groot te zijn en zelfstandig op tocht te gaan – ook al is dat maar tot aan het toilet 😉 .

De dieren krijgen elk hun “eigen” karakter dankzij simpele lijnen, kleine details en vrolijke kleurkeuze. Ondanks de sobere decors krijg je toch een heel warm, huiselijk gevoel. De dieren geven om hun kleine vogeltje en steunen hem onvoorwaardelijk. Wedden dat jouw kiddo ook heel snel op avontuur wil vertrekken?

Ik ga! (Auteur en Illustrator: Matthieu Madet – Leopold – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: