Dick Bruna

Als kind kreeg ik elke week van mijn grootvader een boek van Nijntje. Als dat niet iets was om naar uit te kijken 😉 Het heeft me een grote liefde voor de illustraties van Dick Bruna opgeleverd. En sinds toen is die fascinatie voor zijn leven en immens populaire werk enkel gegroeid…

Dit knap verzamelboek vanuit een international perspectief waarin je alle ins en outs van Dick Bruna’s werk en leven ontdekt, was voor mij meteen een schot in de roos. Een onmisbaar hebbeding voor de fan dus.

Zeker omwille van het uniek materiaal uit Dick Bruna’s privé-archief dat een nieuwe inkijk biedt op een van van Nederlands’ bekendste illustratoren. Een biografie die met veel detail en respect de ontwikkeling van de illustrator/kunstenaar beschrijft. Boordevol foto’s, tekeningen, schetsen, boekencovers en affiches. Je krijgt een antwoord op heel wat vragen:

Hoe was het voor Dick Bruna om op te groeien ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, en hoe kwam hij al als puber in aanraking met de kunstwereld?

Door welke kunstenaars werd Dick Bruna beïnvloed en waardoor liet hij zich inspireren?

Hoe ontstonden de covers voor bekende Zwarte Beertjes pocketserie die zijn vader uitgaf?

Wat deed Bruna naast de prentenboeken met zijn geliefde creatie Nijntje?

Dit boek is onderdeel van een prestigieuze reeks over illustratoren van de Britse uitgeverij Thames & Hudson. Niet alleen om hun werk te vieren, maar ook om nieuwe generaties te inspireren. De serie werd geïnitieerd door illustrator Quentin Blake, de illustrator van de overbekende Roald Dahl boeken.

The illustrators. Dick Bruna (Auteur: Bruce Ingman & Ramona Reihill – Mercis Publishing – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: