De koffer

Credits foto Maaike Debels

Zet je deur open voor dit hartverwarmende boek. Want wat als er plots een vreemd dier verschijnt? Oververmoeid, stoffig, verdrietig, stil en met een grote koffer. Wat komt hij doen? Waar komt hij vandaan? Wat zit er in die mysterieuze koffer?

De dieren in dit boek houden ons een spiegel voor. Ze ontvangen het vreemde dier wantrouwig, stellen vooral veel vragen. Ze willen weten of het verhaal over het theekopje, de tafel en het huisje met het mooie zeezicht – dat allemaal in de koffer zit, waar is… Hun nieuwsgierigheid neemt over en ze ontdekken een kapot kopje en een oude foto. Ze besluiten tot actie over te gaan en bouwen een nieuwe, warme thuis voor het vreemde dier.

Van dit boek ga je nadenken. Je staat stil bij de angsten van vluchtelingen, bij een hoop op een betere wereld en bij je eigen reacties. Hoe vriendelijk en open ben je zelf? Hoe ga jij om met met mensen in nood? Een ontroerend verhaal dat sterk is in zijn eenvoud. Qua spanningsopbouw en verhaallijn, qua beperkte kleurkeuze, qua sobere illustraties die enkel de kern weergeven op een wit decor. Een aanrader!

In een tijd waarin meer dan 65 miljoen mensen op de vlucht zijn voor geweld maakt dit prachtig geïllustreerde en ontroerende verhaal over vriendelijk zijn tegen vreemden diepe indruk. Ik hoop dat alle ouders De koffer met hun kinderen zullen lezen.

(Khaled Hosseini, auteur van de bestseller ‘De vliegeraar’ )

De koffer (Auteur en illustrator: Chris Naylor-Ballesteros – Gottmer – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: