Wilde dieren en Boerderijdieren

Kunstige boekjes voor de allerkleinsten. Daar is de Zweedse ontwerpster Ingela P. Arrhenius de beste in. Deze twee kleurige kartonboekjes over dieren zijn een machtige spin-off van haar bekende kijkboek ‘De dieren van Ingela’.

Twee stevige boekjes voor peuters boordevol knappe, gestileerde design-dieren. Ware kunstwerkjes zijn het! Haar ontwerpen zijn stuk voor stuk sterk in eenvoud en bijzonder herkenbaar omwille van haar felle kleuren en retrovibes. Ze werkt met grote vlakken, weinig detail en toch heel levendig en vintage tegelijk. Net affiches die aan je muur thuishoren. Elke pagina toont één dier met zijn naam erbij, in een sterk staaltje grafische eenheid van woord en beeld. Meer dan dat is het niet. Dromerige plaatjes in plaats van een verhaal.

Twee boekjes om samen je hart in op te halen, dieren aan te wijzen en benoemen, geluidjes na te bootsen. En dat terwijl je van pareltjes van tekeningen kan genieten. Zalig toch?

Meer van Ingela P. Arrehenius? De wereld van IngelaDe stadKerstman, waar ben je?Astronaut, waar ben je?Naar het museumIn het bos

Wilde dieren / Boerderijdieren (Auteur en illustrator: Ingela P. Arrhenius – Gottmer – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: