Panda & Eekhoorn

Credits foto Maaike Debels

Panda & Eekhoorn is de voorleesbundel van het jaar voor Wonderlandbyalice. Warm, wijs, wonderschoon…

Panda & Eekhoorn zijn de beste vrienden. Je kan hen altijd samen vinden. Staren naar de maan, op reis trekken (hoe groot of klein die reis ook is), spelletjes spelen, wandelen, ja, zelfs ruziemaken 😉 Maar dat is gauw bijgelegd. Hun vriendschap kent geen voorwaarden, enkel warme woorden en daden.

In zes prachtige kortverhalen – ideaal om voor te lezen dus! – ontdek je de innige vriendschap tussen Panda en Eekhoorn. Ed Franck schrijft heel onderhoudend, heeft een oog voor een mooie spanningsopbouw, voor unieke personages, voor het oproepen van emoties en herkenbaarheid. Hij zet de lezer aan het denken en bouwt graag een extra filosofisch en poëtisch laagje aan het verhaal toe.

De illustraties van de populaire Thé Tjong-Khing zijn – zoals we van hem gewoon zijn – perfect on point. Ideaal matchend met de warme sfeer en hartelijke vriendschap. Perfect doorheen de tekst geweven, nergens overheersend, altijd die unieke balans tussen beeld en woord. Weidse vergezichten, soms een zoom op een detail (of dat nu een dier of een emoties is), prachtige nachtelijke taferelen, unieke interactie tussen de personages. Hij weet perfect de juiste toon in beeld te brengen, brengt rust en zorgt voor dat extra beetje inleving. Ons ❤️ werd meteen veroverd, wedden dat dat van jou heel snel volgt?

Panda & Eekhoorn (Auteur: Ed Franck – Illustrator: Thé Tjong-Khing – Davidsfonds/Infodok – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: