Dit is Guus

Credits foto Maaike Debels

Wedden dat we allemaal wel eens een Guus-dagje hebben? Zo’n dagje waarop we enkel nee kunnen zeggen en de grootste knorpot van de ganse wereld zijn…

Guus is een bijzonder knorrige hond. Hij houdt nergens van, niet van geaaid worden, niet van wandelen of spelen, niet van verjaardagen. Tot er plots een nieuwe puppy in huis verschijnt… Zal Guus plots wel plezier vinden in verstoppertje spelen of knuffelen? Misschien dat een grote schotel vol worstjes – want daar houdt Guus blijkbaar wel stiekem van- hem op andere gedachten kan brengen?

Van dit prentenboek wordt zelfs de kwaadste mopperpot vrolijk. Een fun verhaal over vriendschap, goede en slechte dagen, worstjes en hoe zwaar zo’n hondenleven wel kan zijn šŸ˜‰ Want onder dat grumpy laagje schuilt eigenlijk wel een brave goedzak.

De illustraties op felgekleurde decors met weinig detail zitten vol humor. Zo kan alle focus naar het hoofdpersonage gaan, want de expressie van Guus is goud waard. Van een grimmige blik naar een voorzichtige lach. Die schat van een Guus houdt ons allemaal een spiegel voor. Voorleestopper!

Dit is Guus (Auteur en illustrator: Chris Chatterton – Flamingo – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: