Beer is er weer

We trekken de laatste weken weer wat vaker op berenjacht met de kids. Wedden dat dit beremooie prentenboek hen zal kunnen bekoren?

Op een heel gewone dag klopt er een grote, bruine knuffelbeer met een blauwe koffer aan bij de kleine jongen. Op zoek naar een thuis en een vriend. De jongen wijst er hem beleefd op dat beren niet horen in een huiskamer en vraagt hem weg te gaan. Maar de pluizige beer houdt vol, elke dag komt hij terug, steeds opnieuw. En elke dag stuurt de kleine jongen hem weg, het huis uit. De beer is niet welkom. Zelfs niet als hij een een flammingo-vriend meebrengt 😉 Tot de dag dat de beer echt niet meer komt. De jongen wacht en wacht, en komt stilaan tot het besef dat hij de beer mist…

Je weet niet wat je hebt tot het weg is; daar is dit grappige, tijdloze verhaal over een bizarre vriendschap het toonvoorbeeld van. Kleurige en aantrekkelijke illustraties brengen de gevoelens van de kleine jongen wonderlijk tot uiting; van zijn groot ongenoegen en halsstarrige neen tot groot gemis en ongerustheid. De climax komt er met een grote close-up van de jongen op een onheilspellend donkere achtergrond vol schaduwen. Gelukkig stralen de gezellige scènes op het einde heel wat licht en warmte uit en is er plots wel ruimte voor een lach tijdens een warme knuffel, een bijzonder cosy voorleesmoment en grappige tekensessie. Het herhalen van dezelfde scènes zorgt voor een fijne dynamiek in het verhaal en emoties. Een zalig voorleesverhaal over het koesteren van je vrienden.

Beer is er weer (Auteur: Tammi Sauer – Illustrator: Dan Taylor – Flamingo – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: