Hoe voel jij je?

Credits foto Maaike Debels

Lachen, brullen, wenen, grommen, gillen, knarsetanden, protesteren of mediteren. Je kind is een vat vol emoties en die uiten zich op heel wat verschillende manieren. En dat het niet makkelijk is om die gevoelens te herkennen, begrijpen of benoemen, dat is geen mysterie… Deze maand geeft Wonderlandbyalice je alweer een supertip om samen met je kleintje de rollercoaster van emoties volop te gaan ontdekken…

Want het is perfect mogelijk als mama, papa, juf of meester je kleuter te helpen om inzicht te krijgen in hun eigen emoties. En meteen kan je ze tools aanreiken om hun zelfvertrouwen en sociale vaardigheden te gaan boosten. Dit flapjesboek is de ideale manier hiervoor.

Aan de hand van een aantal concrete voorbeelden van andere kinderen, ga je samen een emotie gaan benoemen. En meteen daarna komt de vraag of je kleintje dat gevoelens ook al heeft ervaren. Gelaatsuitdrukkingen veranderen met het openen van flapjes en maken meteen duidelijk dat je je snel anders kan gaan voelen ook.

Dit is Liv. Ze ging vandaag op restaurant. Ze vond de erwten slijmerig, de sla slap, de spaghetti glibberig en de kaas stonk. Wat voor gezicht trekt Liv? Vies of vrolijk?

Leerrijk en inspirerend kartonboek dat enorm inzet op inleving en herkenbaarheid. Met duidelijke, expressieve illustraties in vrolijke kleuren. Filosoferen voor de allerkleinsten: fun, informatief en entertaining.

Hoe voel jij je? (Auteur: Kathy Gordon – Illustrator: Louise Forshaw – De Witte Leeuw – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: