Over kindjes die stinken

Credits foto Maaike Debels

Niets zo hilarisch als blote kindjes en lekker vies mogen zijn. Toch zeker in een prentenboek!

Ken jij de Kindjes die stinken? Ze lopen ganse dag in hun blootje rond en wonen in huizen van takken die als vogelnestjes hoog in de bomen van het bos hangen. Ze hebben helemaal geen grote mensen nodig. De dieren zijn hun beste vrienden. En ze gaan ook NOOIT in bad. Sterke Lieze voert de troep aan, ze was een aantal jaar geleden Sylvana Smetvrees de baas.  Sylvana Smetvrees was de directrice van het weeshuis en ze hield van alles spik en span. Maar ze had een hekel aan ondeugende en vooral aan vieze kindjes. Omdat een leeg weeshuis  ook niet erg nuttig is, droomde Sylvana ervan om de kindjes uit het bos te vangen. Ze bedacht plannetjes om kindjes te lokken met speeltjes of snoep of een heuse paarse pony. Maar Lieze was haar en de Spik & Span machine te slim af!

Wat een machtig, grappig verhaal is me dit. Rebelse, ondeugende kindjes aan de macht. Bijzonder pienter zijn ze alle volwassenen te slim af en ze leren hen zelfs een lesje over hoe je van het leven moet genieten (en je niet te druk maken in een beetje chaos of een beetje modder). Een prachtig pluk de dag boek, waar de chaos ook van de tekeningen straalt. Een mix van grote prenten en strips er tussenin. Met vooral veel speelse, blote kindjes en lekker veel drukte.  Ook het lettertype en de vormgeving stralen diezelfde drukte uit. Maar dat past lekker goed bij het verhaal. Wat een expressief en ontspannend voorleesverhaal.

Over kindjes die stinken (Auteur: Elise Gravel – Illustrator: Magali le Huche – Davidsfonds/Infodok -2019)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: