1,2… tel je mee?

Credits foto Maaike Debels

De wereld als peuter ontdekken: daar horen ook cijfers bij. Leren tellen doe je niet enkel in de klas, je leert het van kleins af aan.  En het kan ook tijdens het voorlezen van een schat van een kartonboek als 1, 2… tel je mee?

In de nieuwe babylijn BORA van uitgeverij Ploegsma kan een telboek niet ontbreken. De frisse, illustratieve en speelse illustratiestijl van Deborah van de Leijgraaf en een milieuvriendelijke selectie in materialen maken dit een topreeksje met knisper-, bijt-, knuffel- en kartonboekjes.

Dit stevig boekje met afgeronde hoekjes past perfect in kinderhandjes. Samen kan je de dieren tellen per pagina en het bijhorende cijfer ontdekken: 1 das, 2 egels, 3 luiaards… De illustraties zelf zitten vol decoratieve elementjes, de achtergrond lijkt zo uit een stofje te komen. Het geheel is vrolijk, eigenzinnig en kleurrijk. Het kleurenpallet is heel doordacht en harmonieus – van oker, mint, cyaan en terracotta) de personages schattig en knuffelachtig (ja, ik zou deze knuffelberen zo kopen!). Woorden zijn niet nodig in dit eigentijds boek. Samen tellen, een plezier!

Een BORA kleurplaat download je hier.

1,2… tel je mee? (Auteur – illustrator: Deborah van de Leijgraaf – Ploegsma – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: