Een wereld vol planten

Credits foto Maaike Debels

Zonder planten zouden wij er ook niet zijn. Ze regelen het leven op aarde op de slimste manieren, en vaak zelfs niet zichtbaar. En hoe dat allemaal komt, ontdek je in het knapste kijkboek over planten ooit…

In dit groot, indrukwekkend formaat met bijzonder originele kijkplaten komen planten, bloemen, bomen, kruiden, struiken tot leven. Ontwerper-illustrator James Brown werkte onder meer voor Levi’s, Louis Vuitton en The Guardian. Voor dit boek ontwierp hij een reeks retro infographics. Als ik het over illustraties zou hebben zou zijn, zou ik zijn grafische kunstwerken oneer aandoen. Auteur Martin Jenkins heeft over alle ins&outs van de plantenwereld. Over sporen en zaden, over klimplanten en hoge bomen, over de stamboon van planten en hun strijd om licht, over regenwouden, woestijnplanten en waterplanten, over het verzamelen, kweken, bezoeken van bijzondere planten.

Elk hoofdstukje heeft een inleidende tekst en een begeleidende grafische uitbreiding daarbij. Zijn kleurgebruik is sober, telkens met een donkere, ondersteunende kleur en een heldere basistint erbij. De vintage vibe is te merken in het gebruik van motieven, details, kaders en geometrische backdrops.

Van dit soort weetjes word je echt slimmer, en niet enkel als je 12 jaar oud bent 😉 Een uniek informatief boek waarin je blijft bladeren.

Andere titels in deze reeks: Een wereld vol stedenBedreigde dieren

Een wereld vol planten (Auteur: Martin Jenkins- Illustrator: James Brown – Lemniscaat – 2019)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: