Ebbie in de wasbak

Ebbie het aapje is behoorlijk vies. Maar hoe raakt hij schoon als hij niet in bad wil? In dit grappige, interactieve kartonboekjes kan je samen met Ebbie op zoek naar een waardig wateralternatief 😉

Het bad is te groot, Ebbie wil niet rechtstaan in de douche, maar ook niet zitten in de wasmachine. Tja, dan maar de wasbak in! Speeltijd met eend en goed veel zeep komt eraan! Tot Ebbie zo fris en schoon is dat hij zalig slapen kan.

Dit herkenbare, stevige boekje leert jouw kleintje zijn woordenschat uit te breiden. Een kort spel met tegenstellingen, lichaamsdelen aanduiden en humor leren herkennen. Het is de start van een nieuwe reeks voor de allerkleinsten. In dit exemplaar staan maar liefst 50 woorden uit de basiswoordenlijst (van het Kennisinstituut voor Taalontwikkeling), en het stimuleert peuters om te praten. Herkenbaar in onderwerk, verhaallijn en situaties, wat uitdagender wat de stijl van illustraties betreft. Die zijn wat gestileerder, in heldere kleuren rood, blauw en geel. Alle focus ligt op Ebbie, het personage want de achtergrond -decor, voorwerpen- krijgt geen volle kleurvlakken maar lijntekeningen. Warm, lief en vooral heel proper boekje!

Ebbie in de wasbak (Auteur: Marjet Huiberts – Illustrator: Milja Praagman – Gottmer – 2019)

Een gedachte over “Ebbie in de wasbak

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: