Egypte Uitvergroot

ee65f9eb-0929-4e5c-b1dc-b6476606537f.jpg
credits foto Maaike Debels

Neem je vergrootglas in de hand en duik mee de geschiedenis in. Op tocht in dit knappe zoekboek over het oude Egypte.

Een hele drukke cover brengt je meteen in de juiste sfeer. De kleine figuren doen namelijk heel erg denken aan Egyptische hiërogliefen en in het midden legt een echt vergrootglas de nadruk op de belangrijkste Egyptische persoon: de farao. In maar liefst 16 zoekplaten trek je naar de boeiendste plekken langs de Nijl (piramides, sfinx, bibliotheek van Alexandrië), beleef je een aantal kernmomenten in het leven van de Egyptenaren (zoals een huwelijk en het maken van mummies) en ontdek je hoe slaven en farao’s leefden, werkten en woonden. Ontmoet bekende Egyptenaren zoals Toetanchamon en Cleopatra…  En opgelet! Er zijn grafrovers in de buurt. Op elke plaat krijg je de opdracht om 10 zaken te zoeken, maar gegarandeerd ontdek je bij elke lees- en zoekbeurt iets nieuws.

Knappe kijkplaten vol drukke kleine mensjes, altijd in de weer met bouwen, uitvinden en werken. In tinten van bruin, oker en geel vooral, wat perfect past bij de woestijn waarin dit boek zich afspeelt. In de begeleidende stukjes tekst spijker je je kennis over het verleden grondig bij. Net als in de tijdlijn en woordenlijst trouwens ook. Een boeiende, interessante en speelse kijk op het verleden. Wij zijn fan!

Egypte Uitvergroot (Auteur: David Long – Illustrator: Harry Bloom – Davidsfonds/Infodok – 2019)

BoekenBoeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: