Frida’s koele klimaatboek

Credits foto Maaike Debels

Al die klimaatmarsen roepen ook bij onze kids heel wat vragen op. En daar heeft Frida’s koele klimaatboek de beste antwoorden op. Wat een trending topic!

Frida moet een schoolopdracht maken over klimaatverstoring. Een stomme opdracht dus! Tot ze duikt in het onderwerp en ontdekt dat de mens zijn eigen toekomst op het spel zet. In ware Greta Thunberg-stijl beslist ze dat we er iets moeten aan doen. En snel ook.

Dit informatief boek over de oorzaken en gevolgen van klimaatopwarming is bijzonder interessant (en niet enkel voor kids). In korte stukjes info kom je van alles te weten over de mens, het klimaat, de opwarming van onze aarde, megavervuilers, wat we zelf kunnen doen, of betogingen iets oplossen, wat politici zeggen, of je nu nog op cruise mag of met de autorijden moet, wat duurzaam en ecologisch is.

Een bonte mix facts & figures in een coole scrapbook stijl bijeen gebracht. Illustraties van Jurgen Walschot spreken tieners aan, ze zitten vol humor en cartoonachtige elementen. Ze vragen je aandacht en zijn bijzonder expressief. De weetjes zullen je verbazen, boos maken, teleurgesteld of een beetje bang. Maar misschien maken ze je ook wakker en geven ze je zin om zelf niet bij de pakken te gaan neerzitten en actie te ondernemen (hoe groot of klein ook). Machtig koel weetjesboek vol humor en zin voor realiteit.

Frida’s koele klimaatboek (Auteur: Moniek Vermeulen en Frank Pollet  – Illustrator: Jurgen Walschot – De  eenhoorn  – 2019)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: