Pip en Posy en het nieuwe vriendje

Credits foto Maaike Debels

Wonderlandbyalice maakt graag nieuwe vriendjes, net als Pip en Posy.

Axel Scheffler’s personages zijn grote favoriet bij peuters en kleuters (denk maar aan de Gruffalo…). Wedden dat Pip en Posy de favoriete nieuwe voorleeshelden worden van je kleintje?  Dit stevige kartonboekje zal je vast vaak moeten voorlezen…

Pip en Posy gaan naar het strand. Ze hebben het super samen, tot Pip een nieuw vriendje maakt… Met Vic is het ook heel leuk spelen en dollen in het zand. Posy voelt zich alleen. Tot een ijsje en een grote meeuw voor verandering zorgen. Want in nood heb je echte vrienden nooit teveel.

In herkenbare, uit het leven gegrepen verhalen kunnen kleuters zich het beste vinden. Door van de personages dieren te maken, blijft alles op een veilige afstand. Dichtbij en toch ver genoeg om je niet in de emoties te gaan verliezen. Vrienden maken en houden is niet evident. Blij of verdrietig zijn, je buitengesloten voelen, op deze manier leren kinderen alles goed begrijpen.

De illustratie van Scheffler zijn zoals altijd sfeervol, humoristisch, een beetje cartoonachtig. Vol detail, actie en emotie. Altijd een hit bij kinderen die zich enorm aangetrokken voelen door de toegankelijkheid van de kleurrijke, vrolijke prenten. Voorleesfavoriet, wedden?

Pip en Posy en het nieuwe vriendje (Illustrator: Axel Scheffler – Gottmer – 2019)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: