Wat voel ik?

Credits foto Maaike Debels

Lachen, brullen, wenen, grommen, gillen, knarsetanden, protesteren of mediteren. Je kind is een vat vol emoties en die uiten zich op heel wat verschillende manieren. En dat het niet makkelijk is om die gevoelens bij jezelf te herkennen, begrijpen of benoemen, dat is geen mysterie… Deze maand geeft Wonderlandbyalice je een aantal supertips om samen met je kleintje de rollercoaster van emoties volop te gaan ontdekken…

Dit stevige kartonboek is een goede eerste introductie in de variatie van gevoelens die we dagelijks (kunnen) ervaren. Het start van een aantal concrete situaties: Nijltje is droevig want zijn ballon is verdwenen of Appie is verrast als hij een cadeau opent…

Verschillende gevoelens worden uitgebeeld op een interactieve manier. Want met een schuivertje kan je peuter zelf de verandering in emotie gaan uitbeelden op de illustratie: van een lachend gezicht naar een huilerige blik of van een gewone gelaatsuitdrukking naar wijd opengesperde ogen en mond. Zo wordt meteen duidelijk dat je gevoelens kan aflezen van de uitdrukking en lichaamstaal van een persoon. En dat geeft je kleintje inzicht in zichzelf en kan het de emoties van de personen rondom hem gaan interpreteren. Want met het rad van gevoelens achterin, kan je kind zelf aangeven hoe het zich vandaag voelt…

Los hiervan, blijft dit een leuk speelboek. Een soort van kiekeboe-boek. De dierenillustraties zijn schattig en vermenselijkt, wat de inleving verhoogt. Het kleurgebruik is helder en gevarieerd. Een fun doeboek, met dat tikkeltje extra!

Wat voel ik? (Auteur en Illustrator: Daniel Roode – Oogappel – 2019)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: