Boze juffen, Blije juffen

Credits foto Maaike Debels

Blije juffen en meesters hebben superkrachten. Leren in hun klas gaat vanzelf… In deze grappige ode aan die blije exemplaren passeert jammer genoeg ook een heus boos exemplaar…

Op die eerste schooldag zal je maar pech hebben, als er een boze juf je klas binnenstapt. Boze juffen zijn GEVAARLIJK. Ze zijn niet geduldig, vrolijk of lief. Ze luisteren slecht, lachen niet, ruiken muf en dromen doen ze enkel in hun slaap. Gelukkig hoef je een boze juf maar een jaartje uit te zitten. Dan is het weer tijd voor een blije juf! Of meester…

In een bonte dierenklas wachten de kids vol spanning af wie er door de deur van het klaslokaal stapt. Als het een boos exemplaar van een juf is, heb je een rotjaar. Dan wacht je schooldagen vol misselijk zijn, stilzitten, bang afwachten en niets durven zeggen. Maar het jaar erop volgt vast een blije juf die echt van kinderen houdt, verhalen vertelt, blije liedjes zingt, knuffelt als de beste en de klas een gezellige plek maakt.  Een die met je meedroomt en het beste in je naar boven haalt. En dat is waar het allemaal om draait!

Een groot contrast maakt duidelijk hoe een leerkracht eigenlijk altijd zou moeten zijn. De illustraties onderstrepen die verschillen enkel meer. Wijd opengesperde ogen, boze blikken, de boze juf vervaagt en raakt steeds verder verwijderd van de klas. Ze ziet er zelfs grauw uit… De blije juf blijft even kleurrijk en actief als de kinderen in de klas; vrolijke mix van kleuren, grappige details, de warmte spat ervan af. Hoera voor straffe leraars en leraressen!

Boze juffen, Blije juffen (Auteur: Siska Goeminne – illustrator: Frank Daenen – De Eenhoorn – 2019)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: