Baby Zen

Credits foto Maaike Debels

Lachen, brullen, wenen, grommen, gillen, knarsetanden, protesteren of mediteren. Je kind is een vat vol emoties en die uiten zich op heel wat verschillende manieren. En dat het niet makkelijk is om die gevoelens bij jezelf te herkennen, begrijpen of benoemen, dat is geen mysterie… Deze maand geeft Wonderlandbyalice je een aantal supertips om samen met je kleintje de rollercoaster van emoties volop te gaan ontdekken…

Met de nieuwe peuterreeks Baby Zen bij Oogappel zorg je als kersverse ouder dat je baby zich goed in zijn vel voelt. Een leuk verhaal voor je kleintje én reeks tips voor jou over opvoeden samen.

Saartje Kat is boos. Ze wil koekjes en begint te huilen. Hoe pakt mama dit best aan?    Boris Beer is moe, maar hij wil helemaal niet slapen. Krijgen papa en mama hem rustig in slaap?

Deze schattige kartonboekjes zijn geen gewone aanwijs- of voorleesboekjes voor peuters. Naast de korte, herkenbare scenario’s uit het dagdagelijkse leven van je kleintje, geven ze ook heel bruikbare en praktische tips aan jou, als ouder. Waarom gedraagt je kleintje zo? Hoe reageer jij best als ouder of opvoeder? Krijg inzicht in emoties en handelingen. Ontdek de beste afleidingen en rituelen voor je kleintje zodat jullie je beiden zen kunnen voelen. Je maakt een warm nest, toont veel liefde en begrip.

Louison Nielman is klinisch psychologe en gespecialiseerd in omgaan met de allerkleinsten. Haar tips geven uitleg over frustraties en angsten van kinderen, zorgen dat jij als volwassene die beter kan inschatten en daarop kan inspelen.  In een boompje linksonder aan de pagina krijg je tips, om samen te groeien…

De illustraties zijn heel lief, veilig en de ideale begeleiding voor het korte, herkenbare verhaaltje. Met het samen lezen, leert ook je peuter heel wat over zichzelf.

Boris Beer is niet moe / Saartje Kat is boos (Auteur: Louison Nielman – Illustrator: Sébastien Pelon – Oogappel – 2019)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: