Ik ben ik en jij bent jij

Credits foto Maaike Debels

Soms zijn we heel erg gelijkend en dan weer heel erg verschillend. Duik in dit machtige boek vol contrasten.

Knap voorleesboek, en zeker ook omwille van de vlotte vertaling op rijm van Bette Westera. Ze bezit het talent om verhalen in het nederlands te brengen, dicht aanleunend bij de originele vertaling en volledig inspelend op illustraties, en hen tegelijk tot een hoger niveau te tillen. Een voorleesfeest vol contrasten, en dat is deze keer niet anders.

Op zich is het verhaal vrij braaf en voorspelbaar, het gaat om de verschillen en gelijkenissen tussen mensen en dieren en hoe iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Een verhaal waar elk kind zich wel in kan vinden en herkennen. Het leent zich ook perfect om kleuters tegenstellingen aan te leren.

Van de bonte, grappige illustraties van Kate Hindley  ben ik onvoorwaardelijk fan (De Grote Gevaarlijke Grompel, Olivier en Vlekje, Ik heet geen scheetebeetje). Ik hou van veel kleur, van humoristische details en de toffe personages vol herkenbare emoties (van de soort waarmee je als kind meteen vriend zou willen worden).  Happy endings en positive vibes, daar willen we meer van!

Ik ben ik en jij bent jij (Auteur Karl Newson – Illustrator: Kate Hindley – Gottmer – 2019)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: