De magische apotheek

Wonderlandbyalice is niet vies van een beetje magie. En daar heeft dit boek nu net een stevige portie van. Stap mee in het eerste boek van De magische apotheek...

Het eerste wat Lucie aan haar nieuwe huis, Villa Evie, opvalt is dat het er bizar ruikt, naar wel duizend dingen tegelijk! Maar waar die geuren vandaan komen is niet meteen duidelijk en de oude, krullerige sleutel die Lucie op een geheime bergplek onder een trede van de trap vindt, past op geen enkel slot. Maar er moet toch een deur zijn waar hij bij hoort?

Lucie trekt samen met haar broer Benno en de buurjongen Mats op onderzoek en ze geven niet op, tot ze ondergronds op een geheime, een heuse magische apotheek vol flessen met brouwsels in allerlei kleuren en geuren vinden. Dan begint het avontuur pas echt. Want als Benno per ongeluk een fles ‘Geur van Kou’ laat stukvallen, komt er een hagelstorm enkel boven de villa hangen. En als de vreemde tuinman Willem dat in de gaten krijgt, komt er enkel trouble. Want Willem heeft geen goede bedoelingen… Lukt het de kids op zelf terug orde op zaken te stellen en hun eigen brouwsel te creëren?

Villa Evie is een plek vol magie en mysterie: een draaiende kamer, verborgen ruimte en magische geuren. Wat een zalige plek voor ondernemende kids. Met de uitneembare geurenkaart achterin het boek– volledig in kleur – wordt de lezer ook algauw een geurenexpert.  Dit spannend avontuur op een bijzondere plek krijgt wat extra cachet door de glittercover en de mysterieuze, gedetailleerde zwart-wit illustraties. Benieuwd wat het volgende boek brengen zal…

De magische apotheek (Auteur: Anna Ruhe – Illustrator: Claudia Carls – Van Holkema & warendorf – 2019)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: