Gonnie springt hoog

IMG_1474

Klein en groot, hoog en laag, dik en dun, hard en zacht, breed en smal, boos en blij, dag en nacht… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Tegenstellingen zijn een favoriet onderwerp van kartonboekjes voor de allerkleinsten. Tegenstellingen leren je woorden, begrippen en verhoudingen kennen, ze hebben het over emoties, ruimtelijk inzicht, beweging, tijdsbesef. En soms zijn tegenstellingen gewoon heel erg grappig. Zoals in Gonnie springt hoog.

Van Olivier Dunrea bespraken we hier eerder al ‘Gonnie en haar vriendjes spelen op de boerderij’ met de schattige gansjes in de hoofdrol. Ook in dit stevige kartonboekje stelen ze de show. Vol humor, beweging tonen ze kleuters een aantal ruimtelijk tegenstellingen. Eenvoudig als hoog en diep of dicht en ver. De flapjes zijn heel belangrijk in dit stevig boek, ze zorgen ervoor dat je de tegenstellingen ook echt kan ervaren. Gonnie zit in een hok, zijn vriendjes erbuiten. Ollie staat voor de pompoenen, de anderen erachter (als je de flap oplicht).

De speelse, vertederende illustraties van Dunrae zijn eerder voor kleuters dan peuters. Fijne lijntekeningen met goed uitgekozen details. Vol humor en herkenbare situaties. De gansjes veroveren je hart meteen.

Gonnie springt hoog (Auteur en illustrator: Olivier Dunrae – Gottmer – 2019)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: