Ik ga je opeten

Credits foto Maaike Debels

Een uitklapboek om op te vreten… of misschien toch niet… Want dit boek gaat helemaal niet over lekkers, wel over het recht van de sterkste in de natuur.

Dit stevige uitvouwboek is er eentje waaruit je veel leren kan. Kids die houden van natuur en dieren komen hier alles over de voedselketen te weten. Maar dan wel op een hele speelse manier. Een knap prentenboek dat een coole combinatie is van voorleesboek, weetjesboek, zoekboek en speelboek.

‘Ik ga je opeten!’ zei de specht tegen de kever. Maar toen… (werd de specht zelf een lekker hapje)

Als je de pagina’s openklapt, ontmoet je een hele rij hongerige dieren. En allemaal hebben ze enorme trek in het beestje voor hen. Op een speelse manier wordt een groot geheim uit de natuur uitgelegd. Planten en dieren hebben elkaar nodig om te overleven. Binnenkort heeft de voedselketen geen verrassingen meer voor jouw kids.

Zoekplaten tonen je hoe goed sommige dieren zijn in het zich verstoppen voor hun natuurlijke vijanden in hun leefomgeving. Ook voor de kids zijn ze niet makkelijk te vinden. Telkens tonen ze een andere setting: de zee, het bos, de woestijn, het veld… Op de uitvouwpagina’s eronder ontdek je hoe de dieren en planten met elkaar verbonden zijn. De illustraties zijn heel gestileerd, en de dieren zijn toch goed herkenbaar, in een pracht van een kleurenpalet.

Ik ga je opeten! (Auteur en illustrator: Agnese Baruzzi – De eenhoorn – 2019)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: