Little Liars Club: De meest vieze wedstrijd ter wereld

Credit pic Maaike Debels

Eindelijk! Wonderlandbyalice kreeg het tweede boek van de Little Liars Club in handen. Wat een heuse prestatie is, want het eerste boek, De vloggende aap, is niet eens te koop…

De Little Liars Club is een club die kids helpt om te liegen. Als je leugen dreigt uit te komen, dan is de club daar om je terug op weg te helpen. Meneer Wally runt de club in opdracht van de onbekende Madame Lily. Er zijn een aantal liegleraars, elk met hun eigen specialiteit en een aantal leden: Ides en zijn zus Alice, Gloria en Joon.

In dit boek ontdek je waarom Gloria een van de beste leden van de club is. Ze houdt niet van paarden, maar als er een wedstrijd is om een paard te winnen, wil Gloria per se meedoen. En dat enkel om die vervelende Lenie een hak te zetten. En dan begint het liegen gewoon vanzelf…Maar de proeven in de wijdstrijd zijn redelijk walgelijk, dit is echt de meest vieze wedstrijd ooit. In een modderpoel blijven staan, kak proeven, een vervallen hindernissenparcours afleggen… Er is iets vreemd aan de hand, maar wat?

Dit vlot lezende verhaal vol humor en actie wisselt korte hoofdstukken af met heuse lieglessen. In de tekst is ook meteen duidelijk wanneer iemand een leugen vertelt – de waarheid komt in een opvallend grijs kader. Coole vormgeving, eigentijds, expressieve illustraties en de bijzonder komische topic maken dit een topper. We kijken helemaal niet uit naar het volgende boek in deze reeks – of wacht – misschien is dat een leugentje van ons 😉

Meer weten? https://www.littleliarsclub.com/

Little Liars Club: De meest vieze wedstrijd ter wereld (Auteur: Jonas Boets – Illustrator: Eric Bouwens – Davidsfonds/Infodok – 2019)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: