Met Roos op reis

Credits foto Maaike Debels

Met een kaart in je hand, verlies je nooit de weg. Maar zijn er ook kaarten die ja naar verborgen schatten brengen? Trek mee Met Roos op reis en ontdek het snel…

Roos wil onderzoeker, ontdekkingsreiziger en avonturier worden. Niet zo maar; wel om maandag iets te kunnen laten zien tijdens het kringgesprek op school. Dus trekt Roos op zoek naar iets wat nog nooit gevonden was. En daarvoor heeft ze geheime kaarten nodig. Ze tekent en tekent: een plattegrond van haar fantasie, een ruimtekaart, een zeekaart en een kaart van een spoorweglijn tussen de bergen. Haar verbeelding brengt haar magische en bijzondere plaatsen, en toch heeft ze niets om te laten zien in klas… of wel?

Wat een knap voorleesboek. Het is meteen ook een pracht van een zoekboek (naar magische plekjes) dat vol mooie, poëtische woorden staat. De bijhorende illustraties zijn net zo magisch. Vol kleine kriebeldetails, bijzondere perspectieven en een mooie mix aan kleuren.  Ben jij avontuurlijk genoeg om deze mooie tocht aan te durven?

Met Roos op reis (Auteur en illustrator: Deborah Marcero – Vertaler: Imme Dros – Ploegsma – 2019)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: