De jongen die met draken leefde

IMG_9969
credits foto Maaike Debels

 

Voor boys en girls die houden van magische, avontuurlijke verhalen over fantasiewezens, is er nu De jongen die met draken leefde. Het vervolg op De jongen die draken kweekte is opnieuw een topper van Andy Sheppard.

Thomas en zijn vrienden houden allemaal een draak thuis – in het geheim  natuurlijk. Maar dat is niet zo evident: draken, elk met hun eigen krachten én grillen, die zorgen wel eens voor problemen, zeker op een schooluitstap. Dus moet je hen zo goed mogelijk proberen te trainen, wat Thomas en zijn vrienden wel wat kopzorgen geeft. Tot overmaat van ramp heeft ook pestkop Liam zijn eigen draak… En Liam doet er alles aan om Thomas en zijn vrienden dwars te zitten, met een reuzengrote draak nota bene!

Deze vlotlezende en enorm vermakelijke reeks zal je kids zeker verrassen. Humor, magie, herkenbare & warme personages (zeker versterkt door de ik-vorm van het verhaal), hilarische scènes, verrassende wendingen, korte hoofdstukken en bijzonder coole illustraties van Sara Ogilvie. Je kan dit tweede deel zeker ook makkelijk los lezen van het eerste. Het blijft spannend en onderhoudend, en leert je ook meteen dat iedereen wel een talent heeft én dat de grootste of de beste willen zijn niet altijd beter is…

Wedden dat jouw kids ook een draak willen houden? Hou je vast voor een vuurspuwend, vrolijk verhaal.

De jongen die met draken leefde (Auteur: Andy Sheperd – illustrator: Sara Ogilvie – Lemniscaat – 2018)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: