Bij mij thuis

Credits foto Maaike Debels

Binnenkijken bij de buren, dat doen Aicha en Seb in Bij mij thuis.  Dit knappe prentenboek geeft een warme kijk op de hedendaagse leefwereld van westerse en moslimgezinnen.

Seb en Aicha zijn buren en beste vrienden. We maken kennis met hun leefwerelden, cultuur, tradities, gewoontes, familie en dagelijkse leven. Heel gelijkend en ook verschillend.  Seb neemt je mee naar zijn huis, hij trakteert op lekker westerse gerechten, vertelt welke feestdagen hij viert, waar hij winkelt en zelfs hoe hij op reis gaat. Ook de Marokkaanse Aicha doet dat, maar net een tikkeltje anders. Haar gezin is groter, hun gerechten veel zoeter en pittiger, feesten, reizen en winkelen doet Aicha ook, maar dan op haar manier.

Ann De Bode brengt hedendaagse verhalen en scènes tot leven met haar illustraties, ze laat ons binnenkijken in de huiskamers van de twee gezinnen en bekijkt de stad door andere ogen. Het contrast tussen beide gezinnen wordt al vanop de cover duidelijk. Binnenin zijn de zij aan zij vergelijkingen heel gedetailleerd, vol kleuren en laten heel mooi de verschillen naar boven komen. De personages zijn verrassend expressief , het boek zit vol beweging, leuke details en actie. En in dat opzicht is dit ook een soort kijk- en zoekboek, waardoor je kind heel bewust de verschillende prenten gaat vergelijken en zo speels de verschillen in onze culturen en samenleving ontdekt. Wat een mooi en warm verhaal!

Bij mij thuis (Auteur: Somia Bakali – Illustrator: Ann De Bode – Van Halewyck – 2019)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: