Nijntje op de fiets

Wonderlandbyalice kent zijn klassiekers. En met de gloednieuwe, extra grote uitvoering van Nijntje op de fiets, komt maar liefst een van de populairste kinderboekenfiguren zomaar bij ons langsfietsen…

In dit stevige extra groot formaat voorleesboek, droomt Nijntje van later, als ze helemaal alleen op pad mag met de fiets. Langs bloemenvelden en de vijver, door het bos, de heuvel op tot het huis van tante Trijntje. De terugtocht gaat iets moeizamer, met een valpartijtje en een heuse regenbui.

Nijntje, het wereldberoemde personage van de Nederlandse illustrator Dick Bruna inspireert door haar eenvoud. De herkenbare illustraties met duidelijke, zwarte lijnen, simpele vormen en minimale gebruik van heldere basiskleuren (rood, geel, blauw en groen). Kleuters houden van de herkenbaarheid van de beelden, situaties en emoties. Nijntje kijkt je op elke pagina aan en trekt je zo mee het verhaal in. De tekst op rijm leest enorm vlot voor, zorgt voor rime en kadans. Een voorleesklassieker die niet in je kast mag ontbreken!

Nijntje op de fiets (Illustrator: Dick Bruna – Mercis -2019)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: