Boven op de berg

IMG_0587
credits foto Maaike Debels

Maak samen met Wonderlandbyalice de mooiste wandeling ooit, tot helemaal Boven op de berg.

Elke zondag maakt mevrouw Das een wandeling naar de top van de berg. Soms komt ze een vriend tegen die hulp nodig heeft en doet ze wat ze kan. Die ene zonninge zondag voelt ze dat iemand haar in de gaten houdt en ze overtuigt Kiki de poes om de tocht met haar mee te maken. De wandeling is best pittig, maar Kiki leert snel en samen genieten van de top van de wereld is geweldig. Het begin van een mooie vriendschap en veel zondagse wandelingen, tot mevrouw Das te oud wordt en Kiki alleen op pad gaat.

Wat een warm, wijs en symbolisch verhaal over het leven. Op tocht gaan, met een open geest en een hart vol liefde voor anderen en de natuur. Vrienden maken, elkaar helpen, hindernissen overwinnen, op adem komen en overwinningen vieren. Jong en oud samen in een unieke vriendschap. Een prentenboek met verschillende laagjes, met aandacht voor emotie en filosofie.

De illustraties van de Canadese schrijfster Marianne Dubuc zitten vol fijne details en  tedere emoties. Ze werkt met een zelfde kleurenpalet van groen, blauw en bruin en werkt haar illustraties af met hele fijne lijntjes. Er zit bijzonder veel humor in haar werk en ze wisselt heel vaak van bladspiegel en perspectief. Speels en warm: voorleessucces verzekerd!

Boven op de berg (Auteur en illustrator: Marianne Dubuc – Querido – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: