Als mama van huis is

Credits foto Maaike Debels

 

Kleine olifantjes worden groter en dapperder, en zeker Als mama van huis is. Deze knappe samenwerking tussen Annette Herzorg en hun bekende illustratoren duo Ingrid en Dieter Schubert is een warm voorleesverhaal voor peuters geworden.

De mama van het olifantje Tibula To is op reis, en niet voor even. Ze blijft wel tien dagen weg! Dat betekent tien keer wakker worden zonder mama, honderd keer niet met haar langs de bananenbomen wandelen en een miljoen keer niet wegduiken achter haar rug als zijn olifantantes hem plagen. Geen wonder dat Tibula To verdrietig is… Gelukkig ziet mama dezelfde maan als hij. Als hij nou eens bij de maan kon komen… dan kon hij vanaf daar naar mama zwaaien! De maan aan de hemel is ver weg, maar de weerspiegeling van de maan in het water binnen handbereik. Om daar te komen moet Tibula To wel leren zwemmen. Hij spattert, spettert, crawlt en peddelt. Zal het Tibula To lukken om mama te verrassen?

De kracht van dit vrolijk voorleesverhaal zit in de herkenbare emoties van de personages, zodat kleintjes zich goed kunnen identificeren met de kleine Tibula To. Het gaat over groter en dapperder worden, over durf en leren loslaten, op je eigen benen staan. En over graag zien en missen natuurlijk. Het verhaal omheen de emoties is entertainend, neemt je meteen mee. Daarnaast zit de magie van dit boek zeker ook in de legendarische illustratistijl van de Schuberts. Vol detail, kleur en humor zetten ze een warme, Afrikaanse setting neer vol kleurige prints en knappe natuurscènes. Personages zitten vol actie en emotie, de pagina’s zijn telkens verrassend anders van kleur en perspectief en zijn net schilderijtjes die je stuk voor stuk zou willen ophangen. Van dit boek wordt Wonderlandbyalice vrolijk, en jij vast ook!

Als mama van huis is (Auteur: Annette Herzog – Illustrator: Ingrid en Dieter Schubert – Lemniscaat – 2019)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: