Op zoek in het bos

Foto credits Maaike Debels

Op zoek in het bos is een bijzonder avontuur voor de allerkleinsten. Een uniek kartonboek, aanwijs-, tel- en voelboek.

Bij elke pagina die je omslaat, wordt het boek groter en kom je nieuwe personages tegen. Een kleine, glimmende eekhoorn is op zoek naar zijn mama en kom steeds meer andere dieren tegen: de familie vos, de kleine en grote beer, konijntjes, kikkers en herten. De eenvoudige tekst begeleidt je doorheen het boek en heeft eigenlijk weinig waarde. Samen met je kleintje kan je dieren gaan benoemen, tellen, voelen en zoeken.

De originaliteit schuilt in het unieke formaat, een soort pop-up waarbij steeds grotere scènes uit het bos zichtbaar worden. De illustraties zijn warm, eerder grafisch, met retro vibes. Leuk is de blinkende folie waarmee het eekhoorntje werd gedrukt? Je volgt het glimmende beestje van pagina tot pagina. En ook de bomen (die heel abstract werden afgebeeld) zijn speciaal. Ze werden met voelelementjes bedrukt en maken de leeservaring heel fysiek en bijzonder. Speciaal voor grijpgrage kinderhandjes. Bijzonder origineel en opvallend uitklapboek!

Het boek even inkijken?

Op zoek in het bos (Auteur: Laura Baker – Illustrator: Nadia Taylor – Ploegsma – 2018)

download (8)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: