Wie had het gedaan?

Foto credits Maaike Debels

Als een echte detective! Zo voel je je als je dit boek in handen krijgt! Wonderlandbyalice ontdekte een van de coolste doeboeken van dit najaar…

De geschiedenis zit vol mysteries. Welke neanderthaler heeft het eten gestolen? Wie was de Lisa van Leonardo de Vinci? Hoe ontsnapte Houdini? Hoe kon Colombus een ie rechtop zetten? Met verschillende breinkrakers en raadsels wordt de lezer uitgedaagd. Maar liefst 25 verhalen en bijhorende vragen om op te lossen.

In een intro krijg je wat meer uitleg over hoe het boek in elkaar steekt. Je kan ofwel logisch nadenken ofwel je verbeelding nodig hebben om tot een oplossing te komen en je kan per vraagstuk een aantal punten verdienen (van makkelijkst naar moeilijkst). Je kan alleen aan de slag, met de ganse familie samen of in teams. Bij elke opdracht staat de periode, moeilijkheidsgraad, het aantal te verdienen punten én een flapje dat de oplossing handig verbergt voor te nieuwsgierige detectives. En als extra’tje kan je ook op zoek naar 10 ‘verdwaalde’ voorwerpen, zaken die niet in het tijdperk horen waar het verhaal zich afspeelt. De mysteries starten in de prehistorie, helemaal tot in de hedendaagse tijd.

De cartoonlike, humoristische illustraties zijn de extra troef van dit boek. Fijne lijntekeningen in pastelkleuren met enorm veel detail. Het geheel werd een speelse, toffe activiteit waar je met plezier een avondje kan mee vullen.

Wie had het gedaan? 25 mysteries uit de geschiedenis om op te lossen (Auteur: Ana Gallo – Illustrator: Victor Escandell – Clavis – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: