Sssjt!

IMG_8858
credits foto Maaike Debels

 

Sssjt! Even stil zijn, zodat je samen kan genieten van dit nieuwe voorleesboek van Tine Mortier en Yoeri Slegers….

Het is stil in de jungle, iedereen slaapt. Of niet? Tica niet. Die zit nog vol energie, klautert, klim, slingert en slungelt. Met veel lawaai. En dat is best wel raar, want Tica is een luiaard. En luiaards zijn niet luid, en druk, en zo actief. Mama weet helemaal niet hoe ze Tica rustig kan krijgen. Slaapliedjes? Een warm bad?  Tica is gewoon niet lui genoeg… tot ze op een nacht een hulpmiddeltje vindt.

Met dit heerlijke jungleboek start een reeks Verhalen uit het wilde woud. En daarmee komt een hele kleurrijke wereld vol verschillende dieren en exotische planten tot leven. Tica, de luiaard uit dit verhaal toont je een verrassend mooie plek en tegelijk doet ze je ook aan jezelf denken. Soms druk als je stil moet zijn, een beetje anders dan de anderen (en dat is best ok), op zoek naar iets wat je tot rust kan brengen in de drukte van alledag. Tica is een atypische personage dat je heel wat over jezelf kan leren.

De illustraties van Yoeri Slegers zijn een lust voor het oog, ze barsten van kleur en beweging. Helemaal anders dan de rust en zen die van de blauwe cover uitstraalt. Tica wordt vol emotie en expressie neergezet en maakt de inleving in het personage des te sterker. Wat een knap prentenboek!

Sssjt! (Auteur: Tine Mortier – Illustrator: Yoeri Slegers – De Eenhoorn – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: