Lezen is voor losers

Foto credits Maaike Debels

Hoe krijg je een kind aan het lezen? Met humor! Of met dit boek…

En dit boek hebben ze vast binnen de 20 minuten uit. En dat is geen straf, zelfs niet voor een boekenhater. Want de titel zegt het al: hoe je lezen kan volhouden, zonder echt te lezen… Veelbelovend, denkt je bijna-tiener die een hekel heeft aan dikke boeken en lange verhalen. De broers Henry en Arthur houden niet van lezen. Daarom hebben ze een boek gemaakt boordevol smoesjes om eronderuit te komen.

Dit is een heel toegankelijk boek voor kids, ze vliegen doorheen dit boek. Omwille van de korte, hapklare zinnen en ook omwille van de vormgeving van dit grafisch verhaal: innovatieve typografie, felle kleuren, grote lettertypes. Je snelt van pagina tot pagina. En je amuseert je nog ook! want met humor en smoezen, kom je heel ver. Want eigenlijk heeft dit boek geen echt verhaal, het leert je slimme trucjes om het lezen te ontlopen (of te doen alsof je leest). Opgepast dus, dat je het boek niet nog een keer wil lezen… of misschien ga je beter toch wat buitenspelen… Bizar boek voor boekenhaters 🙂

Lezen is voor losers (Auteur en illustrator: Beth Bacon – De Witte Leeuw – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: