Later word ik…

Foto credits Maaike Debels

Juf of kapster. Astronaut of brandweerman. Hoe groot of klein hun dromen ook zijn, elk kind fantaseert wel eens over later, als ze groot zijn en wat ze dan willen worden.

Marianne Busser en Ron Schröder zijn Nederlands bekendste prentenboekenkoppel met een voorliefde voor herkenbare, dagdagelijkse onderwerpen op rijm. Dit keer maakten ze een boek vol beroepen, om de dromen van kids alvast wat aan te wakkeren.

Op elke dubbele pagina vertel een rijm en en bijhorende tekening je wat meer over een bepaald beroep. Mooi op alfabetisch volgorde. Van clown, filmster en zangeres tot wat gewonere beroepen als kapper, schoonheidsspecialiste of vuilnisman. Af en toe wat cliché, met rijm zo zoet als chocolade. De illustraties van Eefje Kuijl barsten van kleur en humor. Vrolijk, beweeglijk en fun. En dat is de sterkte van deze beroepengids. Leuk om in de klas te gaan gebruiken ook.

Later word ik… de beroepengids voor kleuters (Auteurs: Marianne Busser en Ron Schröder – Illustrator: Eefje Kuijl – Van Holkema & Warendorf)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: