Zoekboek. Rik is verliefd

Foto credits Maaike Debels

Valentijn op Wonderlandbyalice. Hartjes, zoete liefdeswensen en een pracht van een zoekboek. Eentje van Liesbet Slegers en haar kleine vriendje Rik in de hoofdrol.

Rik is een heel gewone, ondernemende peuter (en de ster in heel wat boeken voor peuters en kleuters). In dit boek is Rik verliefd. Op Rosie, het nieuwe meisje in de klas. Wat leuk om samen te spelen, knutselen, luisteren naar verhalen. Zou Rosie met rik willen trouwen? Zelfs thuis blijft Valentijn nazinderen en zit Rik vol dromen en kriebels.

Op elke dubbele pagina zie je een zoekprent, en je krijgt er een aantal opdrachten bij . Het is een toffe manier om zin voor detail aan te wakkeren, woordenschat uit te breiden en peuters meer te leren over kleuren, cijfers, dieren en voorwerpen. Speels, heel kleurig boek, precies goed voor gebruik in kleuterklassen! Zoek Sam de poes, tel de gele bloemen, zoek drie slakjes… de opdrachten leren je kleuter tellen, aanwijzen en kleuren en voorwerpen benoemen. De scènes zijn heel herkenbaar en barsten van kleur, beweging en plezier.

Meer lezen? Lees de review van Rik en de lente – Rik en zijn mama

Zoekboek. Rik is verliefd (Auteur en Illustrator: Liesbet Slegers – Standaard Uitgeverij – 2018)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: