Trots & Vooroordeel

IMG_0341.JPG

Babylit rules, als je het mij vraagt. Ik ben een fan van de klassiekers die op maat van peuters worden bewerkt: telboekjes van Jane Austen’s Pride & Prejudice of tegenstellingen leren met Sense & Sensibility… Mijn eigen favoriete romans in knappe kartonboekjes waar de allerkleinsten niet enkel verhaal, personages of decors mee leren kennen, maar ook wat wijzer worden in tellen, kleuren, vormen…. En heel recent zijn ze ook in het nederlands te vinden, reden voor een feestje bij Wonderlandbyalice.

De miniversie van de romantische Jane Austen klassieker Trots en Vooroordeel (of Pride en Prejudice) is een heus telboek geworden. In zachte pastel, zoete meisjeskleuren, en bijzonder kitscherig en romantisch. Elk cijfer wordt geïllustreerd met de typische verhaalelementen uit de populaire roman. 1 Engels dorp, 2 rijke heren, 3 landhuizen, 4 huwelijksaanzoeken, 5 zusjes… De verhaallijn doet er hier niet toe, maar is wel verweven doorheen de beelden in dit schattige kartonboekje. Een echte Austinite (zware fan dus!) kan hier naar hartelust in blijven bladeren. Als je zin hebt om je kiddo te introduceren in de zweverig liefde van weleer, de grandeur van bals en pure romantische liefde kan je best met dit cute boekje beginnen!

Trots & Vooroordeel. Een mini Jane Austen (Auteur: Jennifer Adams – Illustrator: Alison Oliver – Oogappel/ uitgeverij Karmijn – 2019)

 

2 gedachten over “Trots & Vooroordeel

Voeg uw reactie toe

 1. Heerlijk!!!
  Jammer dat mijn kids ondertussen te groot zijn, mijn pubers kunnen al tellen… 😀
  Maar ik zal het koesteren tegen de tijd dat ik kleinkinderen heb!!!
  Dankjewel, Ineke!!
  Groetjes,
  Kristien

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: