Als verdriet op bezoek komt

Foto credits Maaike Debels

Soms ontdek je een boek. Dat zo vol is van emoties. Woorden die je raken diep vanbinnen en beelden die je doen stilstaan. Wonderlandbyalice is compleet onder de indruk van dit prachtige, gevoelige prentenboek…

Soms staat Verdriet onverwacht voor je deur. Het volgt je overal… En komt zo dichtbij… je kunt bijna niet meer ademhalen.

Praten over emoties met kinderen is niet altijd evident. Als het gaat om verdriet, is dat nog des te moeilijker. Zelden las ik een prentenboek dat zo openlijk en treffend over die tristesse en dat onbeschrijflijk moeilijke gevoel van triest-zijn gaat. Als verdriet bij je langskomt en je volledig inneemt, kan je niet veel doen. Het gaat niet zomaar weg. Je kan het een naam geven en het omarmen. Dingen doen en buiten komen. Want op een dag kan het net zo goed weer verdwenen zijn.

Op een heel eenvoudige en tegelijk zo poëtische manier komt een heel intens en ingewikkeld gevoel aan bod. Het krijgt een gezicht, is een personage dat je in je leven moet toelaten en zeker niet naast je mag schuiven. Net zo verstild als de woorden in dit verhaal zijn de beelden ook. Heel simpele lijntekeningen in bruin met een schaduw van groen verdriet erbij. Sprekend in al hun eenvoud. Zalig boek, dat je doet stilstaan bij de heftigheid van gevoelens. Je intens triest laat zijn en je tegelijk ook hoop geeft op een nieuwe, betere dag….

Als verdriet op bezoek komt (Auteur en illustrator: Eva Eland – Leopold – 2018)

Een gedachte over “Als verdriet op bezoek komt

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: