Kleine onderzoekers. Dinosauriërs

IMG_8758.jpg

In het verleden duiken met een kleuter? Dat doe je enkel als je op zoek bent naar dino’s. Magische, mytische, monsterachtige wezens die kleine jongens fascineren en verwonderen. In deze nieuwe Dino-titel kom je heel wat te weten over de prehistorische dinosauriërs.

Meer dan 30 flapjes leiden je langs allerlei weetjes en feiten. Wie legde het grootste dino ei? Waarom heeft een dino een staart? Wat zijn pantserplaten? Ken je de meest bloeddorstige dino ooit? Welke vliegende dino’s ken je? Hoe zorgen dino’s voor hun kleintjes?

Het is een mix van leuke faits divers en van wat moeilijkere historische termen. (en dat is niet zo eenvoudig voor een kleuter. Moet je het hebben over Trias, Jura of het Krijt?). Kleine tekstblokjes met catchy titels bevatten heel wat dino content. De illustraties zijn eenvoudig, kleurrijk en een beetje simplistisch. Niet eng of monsterlijk levensecht. Maar ze ondersteunen de lijst feiten. Flapjes zorgen voor het speelse in dit informatieve boek. Dit is een boek om samen met oudere kleuters te bekijken of voor iets oudere dino-lovers die zelf al vlot kunnen lezen.

Duik het wonderlijke verleden in en laat je verbazen!

Kleine onderzoekers. Dinosauriërs (Gottmer – 2018)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: