Mijn huis staat in de dierentuin

IMG_8845
credits foto Maaike Debels

Mijn huis staat in de dierentuin, is de droom van elke dierenvriend. En ook een machtig mooi prentenboek, dankzij Pieter Gaudesaboos.

Lotta is thuis bij de dieren, ze woont ook echt in de dierentuin. Ontbijten met de giraf, kleren aandoen met de krokodil, leren schrijven van pinguïns. Ravotten, spelen, leren, kliederen, smullen. Allemaal met haar dierenvrienden.  Tot Lotta moe wordt en het tijd is dat ook de dieren slapen gaan met dit bedtijdverhaal…

Een beetje magische wereld waar alle kooien openstaan en dieren zich als mensen gedragen. Het lijkt wel een droom van Lotta. Een hele kleurige, wervelende wereld, vol drukte, detail en beweging voor kids. Met hier en daar een knipoog in de tekst, naar bijvoorbeeld liedjes: beren die broodjes smeren of naar woordspelletjes of rijm.

Pieter Gaudesaboos heeft het unieke talent om zichzelf als illustrator steeds weer opnieuw uit te vinden, om nieuwe stijlen aan te durven, te spelen met kleur en vorm en om telkens weer de juiste beelden bij een verhaal te bedenken. dit keer vindt hij de perfecte balans tussen humor, kleur, detail, nostalgie. Net als het verhaal, zijn zijn illustraties de perfecte mix van realiteit en fantasie. Het ideale voorleesboek die kleine dierenvrienden kan doen dromen.

Boekentrailer bekijken?

Mijn huis staat in de dierentuin (Auteur: Sylvia Vanden Heede – Illustrator: Pieter Gaudesaboos – Lannoo – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: