Ik prik

IMG_9616

Een boek met een stekelig kantje. Ik prik is een knap voorleesverhaal over hoogsensitiviteit.

Voor Egel is het soms te veel, te druk. Dan springen zijn stekels uit en prikt hij alle ballonnen op een feestje stuk. Iedereen heeft schrik van hem én zijn  gevaarlijke stekels. En dan verdwijnt Egel heel beschaamd in zichzelf. Vanbinnen is hij nu eenmaal veel zachter dan aan de buitenkant…

Op een heel voorzichtige manier toont Kim Crabeels aan kleuters wat hoogsensitiviteit inhoudt. Kinderen die overgevoelig zijn aan prikkels en tegelijk heel open en getalenteerd zijn, herkennen zich makkelijk in het verhaal van Egel. De druk is hoog om het goed te doen en eigenlijk begrijpt hun omgeving en vriendenkring meer dan ze soms beseffen. Een warm boek op rijm dat hoogsensitieve kinderen ook wel wat tips meegeeft om met hun anders zijn om te gaan. Over durven jezelf zijn.

De lieve illustraties van Julie Van Hove zetten de personages op de voorgrond, het decor is wit en totaal ondergeschikt. Dat zorgt meteen ook voor een zekere rust en geeft alle aandacht aan de emoties die worden uitgebeeld. De dieren zijn vol humor en expressie neergezet; en spreken de doelgroep daarom ook heel direct aan.

Dit boek verschijnt in een mooie reeks rond ‘Superdieren’ waar de persoonlijke groei van kinderen centraal staat.

Meer boeken van Kim Crabeels? De meest eenzame walvis ter wereldGroetjes uit PoesbekistanFlamingo

Ik prik (Auteur: Kim Crabeels – Illustrator: Julie Van Hove – Lannoo – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: