Bedreigde dieren

Foto credits Maaike Debels

Beestjes boven. Altijd, ook als ze dreigen te verdwijnen van onze planeet. Wonderlandbyalice was erg onder de indruk van dit knappe dieren kijk- en weetjes boek.

Groot, indrukwekkend formaat met bijzonder originele kijkplaten. Een knap postzegel ontwerp met een ijsbeer zet meteen de toon op de cover. Auteur Martin Jenkins studeerde biologie in Cambridge en werkte voor de Verenigde Naties en het Wereld Natuur Fonds (waar een deel van de opbrengst van dit boek naartoe gaat). Hij maakte een unieke collectie van 30 diersoorten die op het punt staan te verdwijnen en bracht ze samen in een mooi geschenkboek. Een herinnering om ons te blijven inzetten voor de rechten van deze bedreigde dieren. Van onbekende dieren als de numbat of de pardellynx tot de paling. Je komt te weten waar en hoe ze leven en hoe het zo ver voor hen is kunnen komen…

De extra dimensie die illustrator Tom Frost aan het geheel geeft, is echter uniek. Hij maakt echte kunstwerkjes. De dieren worden afgebeeld op een postzegel, heel grafisch en vormelijk. Ironisch eigenlijk ook. Want de aandacht moet dringend op deze dieren worden gevestigd, vooraleer ze enkel als postzegel te zien zijn… Zijn kleurgebruik doet wat vintage aan, en die retrovibe geeft het boek net dat extra cachet ook. Een coffee table boek vol prachtige kijkplaten.

Bedreigde dieren (Auteur: Martin Jenkins – Illustrator: Tom Frost – Lemniscaat – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: