Happy endings : De kleine prins

IMG_0047.jpg

Enkel Happy Endings op Wonderlandbyalice. Sprookjesmaand! Met dit keer een bijzondere, tijdloze klassieker van Antoine de Saint-Exupéry: De Kleine Prins.

Als de verteller van het verhaal vliegtuigpech krijgt in de Sahara, ontmoet hij een bijzondere jongen, de kleine prins. Hij vertelt over de piepkleine planeet waar hij vandaan komt en de wondermooie bloem die hij met veel spijt achterliet. Over zijn reis tussen de sterren, en de vreemde personages die hij onderweg ontmoet heeft. Over zijn unieke band met Vos die hem veel leerde over geduld, vriendschap en afscheid nemen. Een wondermooie ontmoeting, die net een droom lijkt…

Vanop de cover van dit lief, zweverig prentenboek kijkt de kleine prins je recht in de ogen. Een wat dromerig, beetje melancholisch personage. Hij doet je denken aan de klassieke prins van de Saint-Exupéry, met de pieken in zijn blonde haar en altijd dansende sjaal. En toch is hij verrassend eigentijds en anders. Dit verhaal wordt gedragen en gemaakt door de prachtige illustraties van Valeria Docampo (die we kennen van Helemaal aan de rand of Assepoester). Ze weet als geen ander emoties met beelden op te roepen en een magische sfeer neer te zetten op papier. De unieke interpretatie van deze klassieker is er een vol prachtige landschappen en planeten, hechte en intense scènes tussen personages, dreigende platen, zweverige en bijzondere plekken. Ze speelt met schaduw en licht, met kleine details en beweging.

Een pracht van een hedendaags sprookje over het mysterie van vriendschap en verbondenheid. Over groot worden, op zoek gaan naar jezelf, terug thuis komen en leren loslaten.

De Kleine Prins (Auteur: Agnès de Lestrade naar Antoine de Saint-Exupéry – Illustrator: Valeria Docampo – De Eenhoorn – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: