De rijke uren van Jacominus Gainsborough

Dit najaar kwam er een nieuw, magisch boek van de Franse illustratrice Rébecca Dautremer uit. Maak kennis met de rijkelijk gevulde uren van Jacominus Gainsborough, kleine filosoof en vooral enorm vertederend konijn.

Een pracht van een groot coffee table boek, met dubbele pagina’s vol prachtige platen. Afgewisseld met witte bladzijden met telkens een ouder wordende Jacominus. Rébecca Dautremer weet als geen ander om een unieke dierenwereld als die waarin Jacominus geboren wordt, opgroeit en stilaan ouder wordt, tot leven te brengen op papier. Een uniek kleurenpalet, verbluffende decors vol detail, personages vol emotie en dynamiek. Uniek het neerzetten van sfeer, steeds gevarieerd in perspectief en ongelooflijk adembenemend. Zij maakt het soort boeken waar ik in kan blijven kijken. Zelfs zonder de tekst te lezen, neem ze je mee in haar eigen warme, surrealistische wereld. Melancholie troef!

Dit boek is een ode aan het leven en hoe je van elk moment moet leren genieten. Je groeit mee met Jacominus, voelt zijn verdriet, zijn ingehouden verliefdheid, zijn twijfel en passie. De uren worden dagen en de dagen jaren. En met al dat gefilosofeer, komt het besef dat je plots oud bent. Je kan maar beter van elk moment geproefd hebben. Jacominus opent je ogen, wakkert je nieuwsgierigheid aan en laat je de wereld heel ontwapenend ontdekken, in elk mogelijk moment van de grootste euforie tot het diepste verdriet. Rijker dan dit, wordt een boek niet…

Meer reviews van Rébecca Dautremer? Het bos slaapt en Zoete Zijde en Yeti en Alice in Wonderland

De rijke uren van Jacominus Gainsborough (Auteur en illustrator: Rébecca Dautremer – Davidsfonds/Infodok – 2018)

 

Een gedachte over “De rijke uren van Jacominus Gainsborough

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: