Happy endings: De Notenkraker

IMG_8843
credits foto Maaike Debels

 

Deze maand enkel Happy Endings op Wonderlandbyalice. Sprookjesmaand! Met De Notenkraker in een prachtige pop-up-achtig kartonboek.

Dit sprookje is bij ons een pak minder bekend, en toch, is het een perfect eindejaarssprookje. Het verscheen in de ‘Kijk binnen in een sprookje’ reeks van uitgeverij Usborne, in heuse pop-up sprookjes reeks.  Als lezer stap je het verhaal letterlijk binnen, je volgt personages in de kleurrijke, magische decors en beleeft alles van heel dichtbij door flapjes, uitsnijdingen en relief.

Gezellige, warme kerstdecors zetten de toon: dit verhaal begint met het geluk van de kleine Clara en de houten pop, de Notenkraker bij de grote, verlichtte en versierde Kerstboom. Om middernacht komt de Notenkraker tot leven en wordt Clara plots piepklein. Hun avontuur begint met het verslaan van de Muizenkoning en zijn leger en gaat verder in de ijzig koude, maar betoverend mooie witte nacht. IJsblauwe feeën en sneeuwvlokjes brengen hen tot het Suikepaleis waar een heus feest plaatsvindt. Of was alles maar een droom voor Clara?

Levendige kleuren, veel animo en beweging zorgen voor een warme, positieve sprookjessfeer. De uitsnijdingen en flapjes geven extra dynamiek en reliëf aan de eerder klassieke illustraties.

Andere titels in deze reeks: Roodkapje Assepoester

De Notenkraker (Illustrator: Karl James Mountford, Usborne, 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: