Suzie gaat tekenen

IMG_9119

Haal die potloden maar boven. Want Wonderlandbyalice gaat samen met Suzie aan het tekenen. Als dat maar goedkomt…

Suzie Ruzie, de prentenboekenheldin van Jaap Robben en Benjamin Leroy werd in dit boek gewoon Suzie. Maar ze blijft even ontwapenend en vrolijk als in de vorige titels. Dit kleine kartonboek, perfect als voorleesboek voor kleuters en peuters, neemt je mee op een onverwacht avontuur. Het portret dat Suzie van Hond maakt, loopt een beetje uit de hand. En hebben we het niet enkel over de huiskamer die eruit ziet als een slagveld vol penselen, verftubes en vlekken.  Als haar tekeningen tot leven komen, betekent dat niet alleen dat Hond gaat vliegen, maar ook dat er plots een gevaarlijke tijger en en nog gigantischere dino de verhaallijn binnenstormen.

De rijmende tekst van Jaap Robben is de perfecte basis waarmee Benjamin Leroy aan de slag kan. Want ook zijn illustraties barsten van de creativiteit, details en kleur. Zijn stijl zit vol humor en expressie en he, zelfs hij, kleurt soms eens buiten de lijntjes.

Wat een zalig ontwapenend en vlot voorlezend boek is dit! We kijken al reikhalzend uit naar het volgende Suzie avontuur.

Suzie gaat tekenen (Auteur: Jaap Robben – Illustrator: Benjamin Leroy – Gottmer – 2018)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: