Brown Girl Magic

3b3fccb6-04f1-4ea0-80ad-85206822d160
credits foto Maaike Debels

Het eerste prentenboek van Dalila Hermans is Brown Girl Magic, een opvallend boek voor, door en over bruine meisjes.

Noen is boos, heel boos. Maar ze wil niet zeggen aan haar zus Maan waarom precies. Tot het verhaal het voorzichtigjes uitkomt: ze werd op school gepest. Maar volgens de juf was dat niet waar. mama begon enkel te huilen toen ze het vertelde. En papa, die werd boos. Maan vindt precies de juiste woorden om Noen te troosten. Want bruine meisjes zijn geweldig, net hetzelfde en soms meer. Ze hebben bruine meisjes magie!

Het oblong boek valt op; door de goudkleurige sterren op de cover en de prachtige, hechte en warme illustratie van Fatinha Ramos. Maar ook door het feit dat het boek volledig in 2 talen verscheen; in nederlands én engels samen.

Dalila Hermans weet waarover ze schrijft en in een knap rijmend verhaal brengt ze op een poëtische manier van pesten en racisme aan bod. Magische woorden brengen troost en tonen dat je ook bijzonder bent, ook al ben je anders dan de meeste anderen in je klas bijvoorbeeld. Iedereen is uniek, mooi en sterk.  Poëzie op papier, ook door de illustraties van Fatinha Ramos. In donkere, bruine tinten met knappe blauwe en goudkleurige accenten komt de magie tot leven. Vol emotie, vol expressie: achtergronden en decors zetten de toon. Soms heel duister en dreigend, soms vol leven en warmte. Ramos is een meester-verteller met beelden. Een knappe samenwerking, een bijzonder boek.

Brown Girl Magic (Auteur: Dalila Hermans – Illustrator: Fatinha Ramos – Davidsfonds/Infodok – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: